Vigneron Fetească Neagră baric 2017 BIO

Domeniile Franco Romane
50 33 RON
Livrare rapida prin Cargus
Domeniile Franco Romane
Disponibil in stoc

Domeniile Franco–Române au fost fondate în anul 2000 la inițiativa d-lui Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, cu ajutorul unei echipe de specialiști români și francezi.
•Podgoria de 85 hectare plantată în pantă și pe terase, împreună cu crama, sunt situate în centrul regiunii Dealu Mare, unde climatul este similar celui din regiunea Burgundia, Franța.
•Conversia plantației la viticultura ecologică a început în anul 2003, iar în anul 2006 a fost obţinut primul vin produs din cultură ecologică în România (certificare Ecocert).
•În anul 2020 Domeniile Franco–Române au fost preluate de către un grup de investitori români cu tradiție în viticultură, care intenționează să facă cunoscută noua marcă DFR în toată lumea.
Având o suprafață de 1,900 m2, crama include echipamente și instalații de vinificație și stocare atât pentru vinuri albe, cât și pentru vinuri roșii / rose. Are în compunere un spațiu special amenajat pentru păstrarea butoaielor de stejar. Procesele de îmbuteliere și etichetare sunt automatizate.
•Un laborator propriu ne permite analiza fiecărei etape de producție, asigurând obținerea unui vin de calitate. Certificarea Ecocert impune proceduri stricte în procesul de vinificație.
•Crama include o sală de conferințe și team-building-uri cu capacitatea de 35 persoane.
•Organizăm degustări de vin în magazinul propriu iar oaspeții sunt invitați să viziteze crama. De asemenea, avem facilități de cazare pentru 8 persoane.

Descriere

O Fetească Neagră de Dealu Mare, care are toate datele unui vin roşu de climă rece: corp subţire, taninuri fine şi o aciditate ridicată. Balanţa gustativă se înclină mai mult către fructele negre decât spre notele de baric. După o maturare de 9 luni în lemn de stejar, vinul are o culoare rubinie strălucitoare, iar nasul este discret, cu prune, coacăze şi piper negru. Gustul vine cu magiun, pământ reavăn şi fum, evoluând, după o scurtă perioadă de aerare în pahar, către impresii de trufe de pădure şi ceai negru. Un postgust lung şi elegant, lasă senzaţii de fructe proaspete şi fine aluzii minerale.

Recomandări de servire: preparate din carne de vită, vânat, miel, porc, curcan, paste cu sos roşu. Temperatura optimă de consum: 15-20°C.

Detalii

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review